IMG_0973-normal.jpg

Willa Thulen omistaja Onni Nuutinpoika ( nyt jo aikuisena täällä, Nilikentällä pikkupoika ) tilasi rappuset taloonsa että saisi yläkerrankin käyttöön. Vanhassa talossa kun oli aikoinaan asustellut mieshenkilö jolle pullonkallistelu oli ollut tärkeämpää kuin talon rakennus ja niin yläkerta oli jäänyt rakentamatta. Nyt Onni on ollut ahkerana ja saanut aika paljon remontoitua. Mutta ilman apujoukkoja hänkään ei ihan pärjännyt. ( Autoin Onnia ja sahasin tuonne ison aukon rappusia varten niin kuin hän oli suunnitellut )

IMG_0977-normal.jpg

Pikkasen ´´hankalamman käden´´ kautta piti tuo aukko saada kun en voinut enää ottaa tuota välilattiakerroasta irti kun se oli liimattu ja ruuvattu kiinni. Kulmiin porasin reikiä ja sitä kautta sain sahanterän ujutettua paikoilleen.Ja pientä väkivaltaa sain käyttää kun tuon loppuosan murjoin ylös ja alas ja nitkuttelin sen murtumaan seinän viereltä poikki molemmista reunoista. No lopulta se pala lähti ihan siististi pois.

IMG_0980-normal.jpg

Pääsin sovittelemaan rapunpaloja. Rakentelin tuonne alas tukijutun.

IMG_1005-normal.jpg

Hillittyä maalia jo pinnassa.

IMG_1007-normal.jpg

Onni pääsi nyt rappulautoja ja piennoja asettelemaan kun hänen rouvansa Taina puuttui asiaan ja siitähän riita syntyi. Taina testasi rappusia ja noustessaan yläkertaa kohti hän paukauti päänsä tuohon kulmaukseen. Hän mekasti että minkälaiset rappuset nämä on kun ei voi suorin selin kävellä ylös vaan pitää kumartua ettei paukauta päätänsä. No Onnia harmitti suuresti hänen tekemänsä mittausvirhe ja niin piti miehen alistua ja pyytää isompia apujoukkoja taas sahauspuuhiin.sahauspuuhiin.IMG_1008-normal.jpg

Vihdoinkin Onni sai raput kuntoon, sillä huomasihan se Taina toisenkin virheen miehensä rapunkasauksessa, mutta ei siitä sen enempää. ( pari piennaa tuolla käännöksessä piti myöskin siirtää uuteen kohtaan että käsikaide osuisi oikein  )

IMG_1010-normal.jpg

Taina tyytyi ihastelemaan olohuoneen kalusteita ja suunnittelemaan jo niiden paikkoja ja unohti pian pahan tuulensa. Onni vilkuilee Tainaan päin ja miettii jokohan hänen rouva on tyytyväinen.

IMG_1011-normal.jpg

Tässä kuvassa näkyy että suurempi aukko on parempi, pääsee suoraselkäisenä kävelemään raput ylös. Nyt vaan sitten turvakaiteita tekemään. Harmi vaan kun käsikaide loppui kesken ja piennojakaan ei ollut riittävästi. Ei muuta kuin tilaamaan. ( Tai jos ei teillä jollakulla sattuisi olemaan ylijäämävarastossa nuita kaidepuita ja piennoja, ottaisin mielelläni vastaan.)

IMG_1004-normal.jpg

Tässä vielä yksi tekovaihekuva. Koko rappusysteemi on liikuteltava kokonaisuus. Kuvassa ei ole vielä kaiteita, mutta sen saa valmiinakin pujotettua tuonne taloon ja otettua pois.En siis aio liimata sitä ollenkaan kiinni niin saan myöhemmin rakennettua tuonne rapun alle jotain. Osat tuota rappua varten otin valmiista rappupaketista ja pilkoin niitä ja lisäsin yhden tasanteen. Tuo alin tasanne oli paketissa, harmi kun en ajoissa huomannut että olisin korvannut senkin omatekoisella sytyketikuista tehdyllä kun tuo on vähän notkolla.